Cazuela de coluda (rabo de res)
Hey everyone, it is Jim, welcome to my recipe site. Today, we're going to prepare a special dish, Cazuela de coluda (rabo de res). One of my favorites. For mine, I will make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Cazuela de coluda (rabo de res) is one of the most well liked of recent trending foods on earth. It is simple, it is quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. They're nice and they look fantastic. Cazuela de coluda (rabo de res) is something which I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Cazuela de coluda (rabo de res), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Cazuela de coluda (rabo de res) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Cazuela de coluda (rabo de res) is 3 personas. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Cazuela de coluda (rabo de res) estimated approx 1 hora 30 min..
To begin with this particular recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Cazuela de coluda (rabo de res) using 15 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.
Está comenzando a hacer frío y una cazuelita viene como anillo al dedo. En esta oportunidad, tenía unos trozos de coluda, un corte de res que se adapta muy bien para cazuela y estofado entre otros tantos guisos, por tratarse de un corte que no es muy duro, incluso puede prepararse al horno, siempre que la cocción en él sea lenta cuidando que no se reseque.
Volviendo a nuestra cazuela, sabemos que la preparación es básicamente la misma. La diferencia, en la cazuela de vacuno, es que por lo general, los ingredientes se cuecen por separado y luego se juntan... yo no la preparo así porque siento que los distintos sabores no se integran quedando deslavada. Mi técnica es ir agregando los ingredientes al caldo, de acuerdo al tiempo de cocción que requieren... del más duro al más blando... obteniéndose un sabor más integrado. ¡ los invito a probarla! ¡ bon appétit!
Ingredients and spices that need to be Prepare to make Cazuela de coluda (rabo de res):
- 3 trozos bonitos de coluda (rabo de res)
- 3 trozos choclo (maíz dulce)
- 3 trozos zapallo (calabaza)
- 3 papas grandes o 6 medianas
- 1/2 cebolla picada finita
- 1-2 dientes ajo picados fino o rallados
- 1 zanahoria mediana a pequeña, rallada o cortada en juliana
- 1/2 pimentón rojo cortado en juliana
- 1/2 taza porotitos verdes cortados en juliana (frescos o cong.)
- 1 puñado arroz
- 2 cubitos caldo de carne o jueves costilla desmenuzados o sal
- Orégano, comino o aliño completo a gusto
- Perejil picado finito para decorar (optativo)
- 3 a 4 cucharadas aceite vegetal
- C/S agua caliente
Instructions to make to make Cazuela de coluda (rabo de res)
- Preparar y alistar los ingredientes señalados. Entibiar el aceite y sofreír el ajo y la cebolla hasta que esta se ponga traslúcida
- Agregar la carne y sofreírla junto con la cebolla. Una vez sellada, añadir agua caliente hasta cubrirla completamente. Tapar la olla y cocer la carne a fuego vivo por unos 30 a 40 minutos reponiendo el caldo que se haya evaporado.
- Cuando la carne esté semiblanda, incorporar los trozos de choclo (maíz dulce) el pimentón, los concentrados de carne y los aliños para ir saborizado el caldo. Continuar la cocción unos 15 minutos. Añadir las papas enteras, cocer otros 15 minutos. Añadir los trozos de zapallo (calabaza), verificar el punto de sal, Tapar la olla y continuarla cocción otros 15 minutos. Cuidar que haya abundante caldo.
- Agregar los porotitos verdes, la zanahoria y el arroz, mezclar, Tapar la olla y cocinar hasta que esta última verdura complete su cocción. Retirar del fuego y dejar reposar 10 minutos. Servir caliente.
- Emplatar distribuyendo en cada plato un trozo de carne, un trozo de zapallo, un trozo de choclo, una o dos papas y abundante caldo. Espolvorear con perejil picado (opcional)
As your experience and self-confidence expands, you will find that you have much more natural control over your diet plan and adjust your diet plan to your personal preferences over time. Whether you want to serve a dish that utilizes less or more ingredients or is a bit more or less zesty, you can make straightforward modifications to attain this objective. To put it simply, start making your recipes promptly. As for standard cooking abilities for novices you do not require to discover them however just if you master some simple cooking strategies.
This isn't a full overview to quick and also very easy lunch dishes however its good something to chew on. Ideally this will certainly obtain your innovative juices moving so you can prepare tasty dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Speedy Cazuela de coluda (rabo de res). Thank you very much for your time. I'm confident you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment