🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳
Hey everyone, I hope you are having an incredible day today. Today, we're going to make a special dish, 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.
🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 is one of the most favored of recent trending foods on earth. It's appreciated by millions daily. It is easy, it is quick, it tastes yummy. 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 is something which I have loved my whole life. They are nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 is 4 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 estimated approx 35-40 minutos.
To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳 using 17 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve that.
Un pan de masa muy suave con una miga muy característica!! 👨🍳🍞
#ciabatta3
Ingredients and spices that need to be Get to make 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳:
- 150 grs harina fuerte
- 150 ml agua tibia
- 2 grs levadura seca
- para la masa
- 175 grs harina suave
- 10 grs harina integral
- 4 grs sal
- 20 ml aceite de oliva
- 50 grs calabazita (o aceitunas verdes) cortada en cubos
- c/n jamón (para el relleno)
- c/n lechuga (para el relleno)
- utensilios y equipo
- 1 charola
- c/n papel encerado
- 1 brocha para barnizar
- 1 cuchillo o raspa
- c/n recipientes
Steps to make to make 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳
- Prepara tu mise en place con los ingredientes porcionados.
- Con los 150 gr de harina, los 150 ml de agua tibia y la levadura, elabora un poolish en un recipiente, (es una preparación equitativa a la misma cantidad de agua por la misma cantidad de harina), incorporar el agua poco a poco a la harina y la levadura, revolviendo con una cuchara, una vez teniendo una mezcla homogénea dejar fermentar por aproximadamente 1 hora y media hasta que la mezcla tenga muchas burbujas.
- Una vez fermentado correctamente tu poolish, con los 175 gr de harina restantes, la sal y la harina integral, elabora un volcán en tu mesa de trabajo, posteriormente, comenzar a incorporar el poolish poco a poco, incorporando las harinas con las yemas de los dedos únicamente.
- Una vez adquiriendo la consistencia de una masa, incorporar el aceite de oliva para suavizar un poco más la masa y continuar incorporando la mezcla hasta obtener una masa suave.
- Ya una vez teniendo la masa, colocar en un recipiente en un espacio de temperatura un poco calida y dejarla fermentar hasta que doble su tamaño.
- Ya doblando su tamaño, ponchar la masa, esparcir un poco de harina en la mesa de trabajo ; posteriormente, con ayuda de un rodillo, extender la masa de forma rectangular con un grosor de 1 a 1.5 cm.
- Una vez extendida la masa, con ayuda de una raspa o un cuchillo, realizar cortes en forma rectangular de la longitud de la masa.
- Colocar en una charola papel encerado, ir colocando los cortes de masa, posteriormente, barnizar la superficie de cada corte con aceite de oliva apoyándote de una brocha. Una vez barnizado puedes salpimentar cada corte de la masa.
- Una vez barnizado, insertar los cubos de calabazita o de aceitunas verdes, posteriormente colocar en un espacio con temperatura algo calida y dejar fermentar hasta que doblen su tamaño.
- Precalentar el horno a 180°C, una vez fermentados los cortes de masa, introducir al horno de 15-20 minutos respectivamente. Una vez pasado el tiempo de horneado retirar del mismo, y dejar enfriar por unos minutos.
- Una vez enfriado, se pueden partir por la mitad con ayuda de un cuchillo y rellenar con jamón y un poco de lechuga.
DISFRUTALOS!
As your experience and self-confidence expands, you will find that you have extra all-natural control over your diet and adjust your diet regimen to your individual tastes with time. Whether you intend to serve a dish that uses fewer or even more active ingredients or is a little bit essentially zesty, you can make easy adjustments to attain this objective. To put it simply, start making your recipes promptly. When it comes to standard cooking skills for newbies you don't require to discover them but just if you understand some straightforward food preparation strategies.
This isn't a total guide to quick and also very easy lunch dishes but its excellent something to chew on. Hopefully this will get your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your family without doing a lot of square meals on your trip.
So that's going to wrap this up for this special food Recipe of Homemade 🍞Ciabatta artesanal!! 👨🍳👨🍳. Thank you very much for your time. I am confident you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment