Albóndigas en salsa de vino tinto

Albóndigas en salsa de vino tinto

Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Albóndigas en salsa de vino tinto. One of my favorites. This time, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Albóndigas en salsa de vino tinto is one of the most well liked of current trending meals in the world. It is appreciated by millions every day. It is simple, it's fast, it tastes yummy. Albóndigas en salsa de vino tinto is something which I've loved my whole life. They are fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas en salsa de vino tinto, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas en salsa de vino tinto delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas en salsa de vino tinto is 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Albóndigas en salsa de vino tinto using 22 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.

Las albóndigas se pueden preparar con diferentes salsas pero sin duda mi favorita es la de vino, en este caso Rioja Eso sí, por favor invertid en un vino al menos medio, porque la salsa lo agradecerá..

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Albóndigas en salsa de vino tinto:

  1. Para las albóndigas
  2. 300 g carne de ternera picada
  3. 200 g carne de cerdo picada
  4. 2 dientes ajo
  5. 2 ramitas perejil
  6. 1 huevo L
  7. pimienta negra
  8. sal
  9. leche
  10. pan de molde sin cortezas
  11. Para la salsa
  12. 1 cebolla
  13. 2 dientes ajo
  14. 3 pimientos choriceros
  15. 1 puerro
  16. 1/2 litro vino tinto Rioja
  17. sal
  18. pimienta
  19. aceite de oliva virgen extra
  20. tomate
  21. azafrán
  22. champiñones

Instructions to make to make Albóndigas en salsa de vino tinto

  1. En un recipiente ponemos leche y añadimos el pan de molde para empaparlo, (yo puse 4 rebanadas)
  2. En un cuenco grande ponemos la carne picada desmenuzándola si está apelmazada. Añadimos el ajo y el perejil muy menudo, batimos el huevo y también los añadimos a la carne. Salpimentamos y echamos el pan de molde (escurrido) que tenemos con la leche, Mezclamos todo muy bien, tapamos con film transparente y dejamos reposar un rato en el frigorífico.
  3. Ponemos el pimiento choricero en agua muy caliente y lo dejamos hasta que el agua se en fríe y le quitamos la piel con un cuchillo.
  4. Para hacer la salsa, Rehogamos en una cazuela con aceite de oliva la cebolla, los dientes de ajo, la carne pimiento choricero y el puerro. Una vez pochados agregamos el vino tinto y dejamos evaporar el alcohol.
  5. Agregamos un poco de agua o caldo de carne, si fuese necesario, y dejamos cocer el conjunto durante 40 minutos a fuego medio bajo. Pasamos la salsa por la batidora o chino y ponemos de nuevo al fuego durante 10 minutos mientras terminamos con las albóndigas.
  6. Sacamos la carne de las albóndigas de la nevera. Calentamos abundante aceite de oliva en una sartén. Formamos bolitas con las manos y las pasamos ligeramente por pan rallado. La freímos y dejamos escurrir en papel absorbente.
  7. Echamos las albóndigas en la salsa y dejamos que el conjunto cueza unos 15 o 20 minutos. Las albóndigas deben servirse bien calientes. Podemos acompañarlas de patatas fritas, puré de patatas o algo más ligero, como una ensalada variada.
  8. Estas albóndigas en salsa de Rioja son un plato elaborado, pero que merece mucho la pena hacer. En mi caso lo que hago es cocinar montones de albóndigas y salsa y congelarlas en túper, de este modo hago el trabajo un día y tengo resueltas varias comidas para otros días.

As your experience and also self-confidence expands, you will discover that you have a lot more natural control over your diet plan and adjust your diet regimen to your personal tastes with time. Whether you intend to offer a recipe that utilizes less or even more active ingredients or is a bit basically zesty, you can make easy adjustments to achieve this goal. To put it simply, start making your dishes in a timely manner. When it comes to basic cooking skills for newbies you don't need to discover them yet just if you master some straightforward cooking methods.

This isn't a complete overview to quick and also simple lunch dishes however its good food for thought. Hopefully this will obtain your imaginative juices moving so you can prepare delicious meals for your family members without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this special food Easiest Way to Make Super Quick Homemade Albóndigas en salsa de vino tinto. Thank you very much for reading. I'm confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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